Raport z przeciwdziałania entropii: (Wn / Ma - notatki z SchulzFestu w Lublinie) - Giszterowicz, Agnieszka (Konteksty. Polska Sztuka Ludowa, 2023)
Celem artykułu jest prezentacja autorskiego raportu z przeciwdziałania entropii (ECR), który stanowią notatki sporządzone zgodnie z regułą równowagi bilansowej (w układzie Wn-Ma) przy użyciu 3-kolumnowych kart kontowych, jego naukowe uzasadnienie oraz możliwości aplikacyjne.