Muzeum niemożliwe. Fred Wilson w Warszawie - Herczyńska, Sara (Konteksty. Polska Sztuka Ludowa, 2024)
W 1992 roku amerykański artysta Fred Wilson odwiedził Warszawę i stworzył pracę Muzeum niemożliwe na wystawę Translation w Centrum Sztuki Współczesnej. Praca miała formę metamuzealnej instalacji. Artykuł stanowi analizę i interpretację tej pracy i jej odbioru w odniesieniu do kontekstu warszawskiego i w odniesieniu do innych prac artysty.