Zawód – aktor - Zatońska, Beata (Kwartalnik Filmowy, 2002)
Recenzja książki Jana Machulskiego Zawód – aktor. Rozmyślania i projekty. Książka Machulskiego, wykładowcy Szkoły Filmowej w Łodzi, zawiera refleksje na temat nauczania studentów zawodu aktora.