Danuta Gwizdalanka, „Uwodziciel. Rzecz o Karolu Szymanowskim”, Kraków 2021 - Bolesławska-Lewandowska, Beata (Muzyka, 2022)
Recenzja książki: Danuta Gwizdalanka, Uwodziciel. Rzecz o Karolu Szymanowskim, Kraków 2021