Etnomuzykologia na przełomie tysiącleci: historia, teoria, metodologia / Етномузикологія на зламі тисячоліть: історія, теорія, методологія), red. Zbigniew Jerzy Przerembski, Wrocław 2015 - Dorosz, Piotr (Muzyka, 2018)
Recenzja książki: Etnomuzykologia na przełomie tysiącleci: historia, teoria, metodologia / Етномузикологія на зламі тисячоліть: історія, теорія, методологія), red. Zbigniew Jerzy Przerembski, Wrocław 2015