Zygmunt Mycielski – Andrzej Panufnik: Korespondencja. Część 1: lata 1949–1969, opracowanie, wstęp i komentarze / ed., introduction and comments Beata Bolesławska-Lewandowska, Warszawa 2016 - Szymańska-Stułka, Katarzyna (Muzyka, 2018)
Recenzja książki: Zygmunt Mycielski – Andrzej Panufnik: Korespondencja. Część 1: lata 1949–1969, opracowanie, wstęp i komentarze / ed., introduction and comments Beata Bolesławska-Lewandowska, Warszawa 2016