Znaczenie namiotu w życiu mieszkańców Górnej Austrii, czyli mockdokumentalne „Święto kurczaka” - Kosińska-Krippner, Beata (Kwartalnik Filmowy, 2017)
Autorka analizuje austriacki mockdokument Waltera Wippersberga zatytułowany Święto kurczaka (Das Fest des Huhnes) z 1992 r., będący parodią podróżniczych filmów o charakterze antropologicznym i satyrą na Austriaków, ich kulturę oraz zachowania białych w relacjach z „obcymi”. Autorka śledzi m.in. sposoby ewokowania humoru w Święcie kurczaka oraz proces kreowania w mockdokumencie z elementów rzeczywistości nieistniejącego święta związanego z nieistniejącym kultem.