Spełnianie fantazji. Wyzwania dostępności w grach wideo - Pigulak, Joanna (Kwartalnik Filmowy, 2024)
Tekst dotyczy zagadnienia dostępności w grach cyfrowych dla osób z niepełnosprawnościami. Autorka opisuje problemy, jakie stoją przed twórcami fantastycznych, interaktywnych światów w zakresie projektowania inkluzywnego i zastanawia się nad tym, czy stworzenie maksymalnie włączającej gry – dostępnej dla wszystkich – w ogóle jest możliwe. (Materiał nierecenzowany).