„Oczy i obiektywy”. Fragmenty komentarzy do kilku filmów - Szacki, Piotr (Kwartalnik Filmowy, 2004)
Fragmenty wstępu i komentarzy Piotra Szackiego (1939-2004) wygłoszonych w czasie dnia polskiego pierwszej edycji festiwalu „Oczy i Obiektywy” (2004) przygotowanego przez studentów etnologii.