„Była to jakaś odnowa dla każdego z nas”. Z Adrianną Buraczewską i Romanem Klewinem rozmawia Izabela Tomczyk - Tomczyk, Izabela (Kwartalnik Filmowy, 2003)
Zapis rozmowy ze współautorami Snu pięciu osób – krótkich form filmowych Mirona Białoszewskiego, którym poświęcony jest publikowany w tym tomie tekst Izabeli Tomczyk.