Zmienność upodobań: „ad vocem” - Dębski, Andrzej (Kwartalnik Filmowy, 2023)
Komentarz do recenzji polskiej edycji książki Josepha Garncarza Zmienność upodobań. O preferencjach filmowych Europejczyków w latach 1896-1939 (2022), która ukazała się na łamach „Kwartalnika Filmowego” (2023, nr 121, s. 205-214). (Materiał nierecenzowany).