Miłość bez kochanków - Bergman, Ingmar (Kwartalnik Filmowy, 2002)
Niepublikowany scenariusz filmowy Bergmana (1978), odrzucany przez kolejnych producentów, którzy uznawali, że jest on trudny w realizacji, także z powodów finansowych. Można go odbierać jako jedną z wizji życia artysty we współczesnym świecie.