Seminarium Hamsunowskie - Sokół, Lech (Kwartalnik Filmowy, 2002)
Nota o spotkaniu zatytułowanym Knut Hamsun (1859-1952) w 50. rocznicę śmierci, które odbyło się 22 listopada 2002 roku w Instytucie Sztuki PAN, a zorganizowane było przez Pracownię Kultury Skandynawskiej Zakładu Antropologii Kultury, Filmu i Sztuki Audiowizualnej PAN.