„Muzyka polska za granicą”, red. Beata Bolesławska-Lewandowska i Jolanta Guzy-Pasiak, t. 1–3, Warszawa: Instytut Sztuki PAN, 2017–2020 - Pierce, J. Mackenzie (Muzyka, 2022)
Recenzja tomów 1–3 serii „Muzyka polska za granicą”, red. Beata Bolesławska-Lewandowska i Jolanta Guzy-Pasiak, Warszawa: Instytut Sztuki PAN, 2017–2020. T. 1: Twórcy – Źródła – Archiwa, t. 2: Między Warszawą a Paryżem (1918–1939), t. 3: ‘American Dream’: Polscy Twórcy za oceanem.