Maciej Jochymczyk, Muzyka religijna u progu klasycyzmu. Amandus Ivanschiz Osppe (1727–1758), Lublin 2014 - Pośpiech, Remigiusz (Muzyka, 2017)
Recenzja książki Macieja Jochymczyka Muzyka religijna u progu klasycyzmu. Amandus Ivanschiz Osppe (1727–1758) , Lublin 2014