Marcin Kromer, 'Musicae elementa', ed. and trans. into Polish by Elżbieta Witkowska-Zaremba, English trans. by Calvin M. Bower. Warsaw 2019 - Pirani, Giacomo (Muzyka, 2020)
Recenzja edycji "Marcin Kromer, Musicae elementa", redakcja i przekład polski: Elżbieta Witkowska-Zaremba, przekład angielski: Calvin M. Bower. Warszawa 2019